Filosofie

Filosofie

Pro Suber (vrij vertaald vanuit het Latijn; voor de kurk)  informeert over het gebruik van geëxpandeerde kurk als isolatie binnen de Nederlandse bouwsector. Hierbij promoot en levert Pro Suber de geëxpandeerde kurk zowel aan professionals & verwerkers als aan de particulier.

Vanuit de beredenering dat er door een verhoogde vraag naar kurk meer kurkeiken nodig zijn in de toekomst is een van de doelstellingen om daadwerkelijk meer kurkeiken te plaatsen onder het mom van #hetbosvandetoekomst. Door de verspreiding van de “pro suber-boom” met de gedachte dat deze in de toekomst in een omgeving staat waar de kurkeik het best tot het recht komt zal #hetbosvandetoekomst ons in de komende generaties van dit goede materiaal met veelzijdige eigenschappen en toepassingsmogelijkheden blijven voorzien.

Sinds 2020 wordt er aan de voorkant, aan het begin, bij het importeren van de geëxpandeerd kurk producten met het ” Pro Suber – label ” een bijdrage verzekerd voor het kurkeikenproject; #hetbosvandetoekomst.
Op deze manier draagt elke toepassing en (weder)verkoop van de producten direct bij aan het vergroten van het aantal kurkeiken voor de toekomst. Hiermee leveren we een actieve bijdrage om de hernieuwbare kurk ook in de toekomst beschikbaar te houden voor de geweldige toepassingen.