kurklogo.nl

Kurklogo.nl

Zet uw bedrijfslogo om in een kurklogo! Een originele en mooie uiting van uw bedrijf of organisatie met het natuurlijke materiaal kurk. Kurklogo.nl helpt bedrijven en organisaties met het realiseren van unieke kurklogo’s. Door CNC-frees en -snijtechnieken en het laserprinten bieden we de mogelijkheid om uw duurzame imago en ambitie te vertalen naar uw logo in kurk.

Uw bedrijfslogo als kurklogo

Logo’s geven de indruk


De missie van bedrijven en organisaties komt vaak naar voren in de uitingen en daarmee ook het logo. De transitie naar een circulaire en biobased economie is in volle gang en veel bedrijven en organisaties hebben dit inmiddels in de missie en doelstelling concreet gemaakt. Voor veel bedrijven en consumenten zijn de logo’s ook van grote invloed bij het bepalen van de inkopen. Een natuurlijke uitstraling met een logo van kurk kan ondersteunend werken om de boodschap naar de doelgroep kracht bij te zetten en daarmee voor het slagen van de missie.


Van geagglomereerde kurk tot 100% biobased geëxpandeerde kurk

Een kurklogo kan worden gemaakt uit platen geagglomereerde kurk welke de kleur heeft zoals met deze kent uit de wijnfles.  Deze platen kunnen CNC worden gefreesd  waarna deze op een andere drager worden gefixeerd. Een mogelijke drager zou de geëxpandeerde kurk kunnen zijn. Tevens kan er met laserbranden een print op de geagglomereerde kurk worden aangebracht. Uiteraard is het ook mogelijk om deze kurkplaten in het geheel te gebruiken waarop dan het logo in de kurk wordt gelaserd.
Een andere te maken keuze is die van de geëxpandeerde kurkplaten, deze hebben een open structuur en donkere kleur door het productieproces. Deze kurkplaten van hogere densiteit zijn gemakkelijk te bewerken en tevens ook met CNC-frees technieken. Het uitgefreesde geëxpandeerde kurklogo wordt hierna gefixeerd op een drager welke natuurlijk ook weer de geagglomereerde kurk zou kunnen wezen of bijvoorbeeld een drager van natuurlijke kurk waarbij de kurkschors en de groei-jaren van de kurk nog zichtbaar zijn.
Om de mogelijkheden voor een logo in kurk door te nemen kan er  een mail worden gestuurd naar info@prosuber.com. Hierbij graag  de project- & contactgegevens meesturen zodat er kan worden geïnformeerd wat er benodigd is om een kurklogo voor uw bedrijf of organisatie te verzorgen.


De natuurlijke dimensie met akoestische eigenschappen

Kurk doet op steeds meer plekken haar intreden in het interieur, al jaren bekend als afwerking op de vloer maar ook veel vaker als accentwanden, prikmuren en als accessoires. Je haalt met een materiaal als kurk ook werkelijk de natuur naar je toe. Kurk maakt vaak onderdeel uit van akoestische oplossingen en met name de geëxpandeerde kurk heeft geluidsabsorberend vermogen welke galmen in ruimten temperen. Tevens wordt er met kurklogo’s een natuurlijke dimensie gecreëerd, fijn om te zien, door omringt te worden en natuurlijk  gewoon super gaaf!


kurklogo.nl is een initiatief van Pro Suber en wordt i.s.m. Artinato aangeboden