kurkinzameling.nl

Kurkinzameling.nl

Je bent een trouwe wijndrinker en houdt altijd de kurken apart eerst in een groot glas maar na een aantal gezellige avonden zoek je al snel naar een wat grotere bokaal om lekker door te verzamelen. Super goed dat je de kurken apart houdt maar wat nou als die bokaal ook overloopt…. “dan maar in de afvalbak?”  Nee, lever ze liever in, de hele kurkverzameling naar de kurkinzameling! In Nederland kan je je kurken natuurlijk al kwijt bij Pro Suber en tot april 2018 zijn er kleinschalig al een ruime 5000 kurken ingezameld, super! Nog meer mooi nieuws is dat er sinds mei 2018 een landelijk kurkinzamelprogramma is gestart door Neleman organic wines onder de noemer van kurkretour. Dus nog meer reden om de kurk apart te houden en deze bij jou in de buurt in te leveren!

Voor in Nederland kun je voor de kurkinzameling dus ook terecht bij de bij kurkretour aangesloten partijen, zie op de kaart het steeds groter groeiende aantal kurkinzamelpunten.

Woon je in België dan heb je al mooi geluk want daar is de kurkinzameling al in volle gang en kun je je kurken op honderden plekken inleveren waarna ze tot een gerecycleerd kurkgranulaat worden gemaakt welke weer o.a. als isolatie in de binnenconstructie kan worden gebruikt. Pro Suber voert dit Belgische kurkrecyclageproduct van RECYCORK op de Nederlandse markt onder “gerecycleerd kurkgranulaat”; dus je kunt ook isoleren met kurk van gerecycleerde afkomst. Klik hier voor de inzamelpunten in België

Is er nou nog geen kurkinzamelpunt bij jou in de buurt, stuur dan even een mailtje naar info@prosuber.com en dan kijken we hoe we je gespaarde voorraad aan de kurkinzameling kunnen toevoegen.

Zie jij ook het belang van kurk? Spaar de kurk!
Meer op www.spaarkurk.nl

Wil je weten wat er met de ingezamelde kurken gebeurt?
Meer op corkupcycling.com

kurkinzameling.nl is een initiatief van Pro Suber en informeert waar je de gespaarde kurken kunt inleveren