spaarkurk.nl

spaarkurk.nl

Zoek een mooie pot of vaas en spaar kurk 🙂

Kurk is een mooi materiaal met bijzondere eigenschappen en vele toepassingen. Pro Suber informeert de markt rondom de toepassingen van kurk in de bouw en biedt deze mogelijkheden met kurk ook aan, waaronder gerecycleerd kurkgranulaat voor het isoleren van wanden en vloeren in de binnenconstructie. Vanuit de beredenering dat er door een verhoogde vraag naar kurk ook meer kurkmateriaal nodig is in de toekomst wordt er enerzijds ingezet op het realiseren van meer kurkeik-bossen (lees meer over #hetbosvandetoekomst) en anderzijds aan het verkrijgen en hoogwaardig hergebruiken (corkupcycling.com) van kurkmateriaal, waaronder de flessenkurk.
Spaar kurk zodat dit materiaal niet na 1 maal wordt weggegooid maar een verlengde toepassing krijgt als bijvoorbeeld kurkisolatie, 3D-print-fillament of een kruk van kurk-compositiet; een krurk?!
Wanneer je dus een volgende maal een fles opent kijk dan of het een kurkenstopper is welke je eruit haalt en houdt deze apart en spaar ze lekker op in een mooie vaas of pot waarna je ze kunt inleveren bij een kurkinzamelpunt. (kijk voor inzamelmogelijkheden op kurkinzameling.nl). Verder kun je ook bij je aankoop van wijnen natuurlijk al rekening houden of deze zijn afgesloten met een kurk, hiermee help je de kurkboeren om de bossen in stand te houden en spaar je natuurlijk sneller echte kurken op! Dus spaar die kurk en motiveer de mensen om je heen zodat dit prachtige materiaal in nieuwe producten verwerkt gaat worden.

 

 

 

Tot april 2018 hebben een handjevol bedrijfsrelaties en particulieren, 2 restaurants, een wijnimporteur & een wijnbar tezamen met Pro Suber een 150 liter kurken verzameld wat neerkomt op ruim 5500 kurken totaal! Super en bedankt en ga zeker zo door want inmiddels is sinds mei 2018 ook een landelijk kurkretour programma (lees meer over kurkretour.nl) begonnen waarmee je op steeds meer plaatsen je kurkverzameling kunt inleveren, uiteraard kunnen de vertrouwde spaarders ze ook  nog gewoon bij Pro Suber kwijt!

 

 

spaarkurk.nl is een initiatief van Pro Suber en activeert Nederland om de kurken te sparen