Kurk prijslijsten

Het overzicht toont de verkoopadviesprijs voor de kurkproducten welke vanuit Pro Suber® worden aangeboden. De prijslijsten van de kurk tonen per productsoort de bijbehorende prijs van kurk. Neem contact op voor een offerte op maat.


ISOKURK [ PS-Q1 ]

Geëxpandeerde kurkplaten [ PS-Q1 ] hebben een densiteit van 110-120kg/m³ en zijn bedoeld voor thermische en akoestische isolatie van vloeren, wanden en daken.
De platen hebben een afmeting van 500 x 1000mm in verschillende dikten vanaf 10mm.


ISOKURK RABAT [ PS-Q1R ]

Geëxpandeerde kurkplaten [ PS-Q1R ] hebben een densiteit van 110-120kg/m³ en zijn bedoeld voor thermische en akoestische isolatie van vloeren, wanden en daken.
De platen hebben een afmeting van 500 x 1000mm en afhankelijk van de dikte een andere ‘werkende-maat’ vanwege het RABAT / Shiplap-systeem welke in de plaat zijn gefreesd. De kurken RABAT / Shiplap platen zijn in verschillende dikten vanaf 40mm te verkrijgen.


ISOKURK Large 1200×600 [ PS-Q1L ]

Geëxpandeerde kurkplaten [ PS-Q1L ] hebben een densiteit van 110-120kg/m³ en zijn bedoeld voor thermische en akoestische isolatie van vloeren, wanden en daken. De Large uitvoering beslaat een groter oppervlak per plaat dan de standaard.
De platen hebben een afmeting van 600 x 1200mm in verschillende dikten vanaf 10mm.


ISOKURK Large 1200×600 RABAT [ PS-Q1LR ]

Geëxpandeerde kurkplaten [ PS-Q1LR ] hebben een densiteit van 110-120kg/m³ en zijn bedoeld voor thermische en akoestische isolatie van vloeren, wanden en daken. De Large uitvoering beslaat een groter oppervlak per plaat dan de standaard.
De platen hebben een afmeting van 600 x 1200mm en afhankelijk van de dikte een andere ‘werkende-maat’ vanwege het RABAT / Shiplap-systeem welke in de plaat zijn gefreesd. De kurken RABAT / Shiplap platen zijn in verschillende dikten vanaf 40mm te verkrijgen.


HD-140/160-KURK [ PS-Q2 ]

Geëxpandeerde kurkplaten [ PS-Q2 ] hebben een verhoogde densiteit van 140-160kg/m³ en zijn bedoeld voor thermische en akoestische isolatie van vloeren, wanden en daken en kunnen door de zwaardere persing hogere belastingen aan met minder compressie van het kurkmateriaal.
De platen hebben een afmeting van 500 x 1000mm in verschillende dikten vanaf 10mm.


HD-140/160-KURK RABAT [ PS-Q2R ]

Geëxpandeerde kurkplaten [ PS-Q2R ] hebben een verhoogde densiteit van 140-160kg/m³ en zijn bedoeld voor thermische en akoestische isolatie van vloeren, wanden en daken en kunnen door de zwaardere persing hogere belastingen aan met minder compressie van het kurkmateriaal.
De platen hebben een afmeting van 500 x 1000mm en afhankelijk van de dikte een andere ‘werkende-maat’ vanwege het RABAT / Shiplap-systeem welke in de plaat zijn gefreesd. De kurken RABAT / Shiplap platen zijn in verschillende dikten vanaf 40mm te verkrijgen.


HD-170/190-KURK [ PS-Q3 ]

Geëxpandeerde kurkplaten [ PS-Q3 ] hebben een verhoogde densiteit van 170-190kg/m³ en zijn bedoeld voor thermische en akoestische isolatie van vloeren, wanden en daken en kunnen vanwege de verhoogde dichtheid hogere belastingen aan met minder compressie van het kurkmateriaal.
De platen hebben een afmeting van 500 x 1000mm in verschillende dikten vanaf 10mm.


HD-170/190-KURK RABAT [ PS-Q3R ]

Geëxpandeerde kurkplaten [ PS-Q3R ] hebben een verhoogde densiteit van 170-190kg/m³ en zijn bedoeld voor thermische en akoestische isolatie van vloeren, wanden en daken en kunnen vanwege de verhoogde dichtheid hogere belastingen aan met minder compressie van het kurkmateriaal.
De platen hebben een afmeting van 500 x 1000mm en afhankelijk van de dikte een andere ‘werkende-maat’ vanwege het RABAT / Shiplap-systeem welke in de plaat zijn gefreesd. De kurken RABAT / Shiplap platen zijn in verschillende dikten vanaf 40mm te verkrijgen.


GEVELKURK [ PS-Q4 ]

Geëxpandeerde kurkplaten [ PS-Q4 ] hebben een densiteit van 130kg/m³ en zijn bedoeld als decoratieve plaat tot aan de directe gevelafwerking met thermische en akoestische eigenschappen. De GEVELKURK behoefd minimaal een dikte van 40mm om als waterkerende laag te kunnen dienen.
De platen hebben een afmeting van 500 x 1000mm en zijn in verschillende dikten vanaf 10mm te verkrijgen.


GEVELKURK RABAT [ PS-Q4R ]

Geëxpandeerde kurkplaten [ PS-Q4R ] hebben een densiteit van 130kg/m³ en zijn bedoeld als directe gevelafwerking met thermische en akoestische eigenschappen. De GEVELKURK behoefd minimaal een dikte van 40mm om als waterkerende laag te kunnen dienen.
De platen hebben een afmeting van 500 x 1000mm en afhankelijk van de dikte een andere ‘werkende-maat’ vanwege het RABAT / Shiplap-systeem welke in de plaat zijn gefreesd. De kurken RABAT / Shiplap platen zijn in verschillende dikten vanaf 40mm te verkrijgen.


DESIGNKURK [ PS-QD ]

Geëxpandeerde kurkplaten [ PS-QD ] hebben een densiteit van 130kg/m³ en zijn bedoeld als decoratieve plaat met thermische en akoestische eigenschappen. De DESIGNKURK is er in 6 verschillende designs.
De platen hebben een afmeting van 500 x 1000mm en zijn in verschillende dikten, afhankelijk van het kurkdesign, te verkrijgen.


Kurk op rol [ PS-TCC-01 ]

Er zijn 2 te onderscheiden kurk-op-rol (blondekurk) producten; de isolatiekurk (densiteit ~200-220 kg/m³) en de industriekurk (densiteit ~220-240 kg/m³). De isolatiekurkrollen hebben grotere kurkgranulaatkorrels en worden lichter geperst dan de industriekurkrollen. Beide bestaan uit geagglomereerde kurk: gemalen kurkschors (kurkgranulaat) welke samen met een bindmiddel wordt samengeperst tot een cilinderblok. Vervolgens worden deze kurkcilinders gesneden tot de rollen met dikten vanaf 2mm tot en met 10mm. De kurkcilinder wordt in meerdere kurklagen opgebouwd waardoor de kurkrollen kleurverschillen en structuurverschillen bevatten welke niet ten koste gaan van de werking.
Waar de kurk-op-rol de oorsprong heeft als dempende ondervloer groeit het gebruik van de kurkrollen als wandbekleding / prikbord. Hierbij adviseren we 8mm dikte voor gebruik als prikbord wanneer je de pinner (punaise) geheel in de prikwand wilt. Wanneer er wordt gewerkt met spelden-prikkers is een dikte van minimaal 4mm aan te raden.


ISOKURK granulaat / korrels [ PS-QGR ]

De kurkgranulaten zijn er in 2 verschillende soorten, de ISOKURK (geëxpandeerde kurkkorrel) en de RECYCORK (gerecycleerde blonde kurkkorrel).
Het ISOKURKgranulaat is leverbaar, afhankelijk van de toepassing, in 3 spreidingen van kurkkorrels met een densiteit van ca. 60-70kg/m³. Het kurkgranulaat met thermische en akoestische eigenschappen wordt onder meer ingezet als isolatie van daken, spouwmuren, wanden en vloeren. Eveneens wordt het gebruikt om lichtgewicht en isolerend beton te maken of om vloeren uit te vlakken.
Het RECYCORKgranulaat is in twee spreidingen van kurkkorrels leverbaar en heeft een densiteit van 90-95kg/m³. De kurk is afkomstig van gerecycleerde kurk waarbij voornamelijk geretourneerde wijnkurken. De gegranuleerde kurkenstoppers worden gebruikt als thermische en akoestische -kurkisolatie voor het opvullen van binnenwanden en binnenvloeren. Tevens worden deze korrels bijvoorbeeld als vulmateriaal gebruikt in bijvoorbeeld poefjes en als decoratieve grondafdekker met isolerende en vochtregulerende eigenschappen voor tuinen, perkjes en potten.


ISOKURK houten regels [ PS-QHR ]

De geëxpandeerde kurkplaten met verzonken houten regels [ PS-QHR ] hebben een densiteit van 110-120kg/m³ en zijn bedoeld voor thermische en akoestische isolatie van vloeren, wanden en daken.
De platen zijn voorzien van 2 houten regels welke zorgen voor snellere afbouw en ruimtebesparing in het gehele pakket omdat de regels al in de kurk zijn verzonken.
De platen hebben een afmeting van 500 x 1000mm in 3 verschillende standaard dikten vanaf 40mm. Op bestelling zijn ook afwijkende dikten met de houten regels uit te voeren.


Kurk en Kokos [ PS-KURK&KOKOS ]

Sinds halverwege 2019 is het kurk assortiment uitgebreid met een aantal kokosproducten welke net als de kurk een biobased oorsprong hebben en voornamelijk vanwege de akoestische en visuele eigenschappen worden gebruikt. De kokosrollen en platen worden op de zelfde productielocatie als de geëxpandeerde kurk geproduceerd. Het kokosmateriaal wordt als een combinatiemateriaal ingezet tezamen met de geëxpandeerde kurk voor optimale akoestische prestaties. Dit levert 3 versies op waarbij de kurkplaten en kokosplaten zijn gecombineerd tot een kokoskurk-product.


Kokos [ PS-KOKOS ]

Sinds halverwege 2019 is het kurk assortiment uitgebreid met een aantal kokosproducten welke net als de kurk een biobased oorsprong hebben en voornamelijk vanwege de akoestische en visuele eigenschappen worden gebruikt. De kokosrollen en platen worden op de zelfde productielocatie als de geëxpandeerde kurk geproduceerd. Het kokosmateriaal wordt namelijk ook als een combinatiemateriaal ingezet tezamen met de geëxpandeerde kurk voor optimale akoestische prestaties. Naast de akoestische toepassing kun je de kokos ook terugvinden rondom waterpartijen in de grondopbouw voor het creëren van oevers en bijvoorbeeld visueel als afrastering van percelen.


Het bovenstaande overzicht toont de verkoopadviesprijs voor de producten welke vanuit Pro Suber worden aangeboden. De prijslijsten van de kurk en kokos tonen per productsoort de bijbehorende prijs. Neem contact op voor een offerte op maat.

Bent u een zakelijke klant of heeft u als particulier een project op komst neem dan contact op en dan nemen we samen de mogelijkheden door mét een op het project aansluitende offerte.