Geëxpandeerde kurkgevel; mHome

0028_Pro Suber_mhome_kurkgevel_Ecobouw Nederland_biobased_insulation_geëxpandeerde kurk isolatie_isoleren met kurk_www.prosuber.com
Klik voor meer foto’s van mHome ; realisatie kurkgevel t/m opening
0024_Pro Suber_mhome_kurkgevel_Ecobouw Nederland_biobased_insulation_geëxpandeerde kurk isolatie_isoleren met kurk_www.prosuber.com
Klik voor meer foto’s van mHome ; realisatie kurkgevel t/m opening

Als partner van Eco Bouw Nederland laat Pro Suber binnen het project mHome de toepassingsmogelijkheden van de geëxpandeerde kurk zien door het toepassen van ISOKURK in combinatie met GEVELKURK op één van de gevels als zijnde ‘Biobased Solutions – ready to market’.
De demowoning is bedoeld om het biobased, circulair en duurzaam innovatief bouwen beter op de kaart te zetten. Wat begon als een plan om, als verscheidene partijen, dit verhaal gezamenlijk op te pakken en uit te dragen is op korte termijn uitgegroeid tot een ‘ready to market-project; mHome’ en de oprichting van ‘Stichting Ecobouw Nederland’. Ondertussen is het mHome-concept genomineerd voor de Accenture Innovation Awards.
Ook jij  kunt meehelpen het biobased, circulair en duurzaam innovatief bouwen beter op de kaart te zetten door via de 3 social media kanalen je stem uit te brengen voor de;

Accenture Innovation Awards; Stem hier op het mHome concept!

0015_Pro Suber_mhome_kurkgevel_Ecobouw Nederland_biobased_insulation_geëxpandeerde kurk isolatie_isoleren met kurk_www.prosuber.com
Klik voor meer foto’s van mHome ; realisatie kurkgevel t/m opening

Om de demowoning te kunnen realiseren was het nodig om via een nieuw business model een concept te lanceren zodat er niet alleen maar een woning voor een aantal beurzen en evenementen gebouwd zou worden maar een woning die ook echt verkocht kan worden.

De biobased demowoning is op 14 april 2016 tijdens de Innovation Expo: Sustainable Urban Delta (Amsterdam) officieel geopend door minister Kamp.  Voor het komende jaar is het de bedoeling dat de demowoning zal ’touren’ door het land waarbij het op verschillende podia zal komen om te laten zien dat het nu al mogelijk is om biobased te bouwen.

Benieuwd waar je mHome kunt bezoeken en of er een evenement aankomt in jouw omgeving? Neem even contact op dan wordt je hierover verder geïnformeerd!

mHome gerelateerd:

Er is een video gemaakt rondom biobased bouwen waarbij mHome in aanbouw is; ook de geëxpandeerde kurk is zichtbaar in de video!
Klik hier om naar de video te gaan; Biobased demonstratiehuis

Er is een publicatie geweest vanuit Pro Suber op duurzaamgebouwd.nl
Klik hier voor de publicatie: “Biobased bouwen met kurk is vandaag zaaien voor de toekomst”

De flyer van mHome met een korte beschrijving:

flyer-mhome2

Er is een fotopagina ingericht met meer afbeeldingen van mHome en de kurkgevel vanaf realisatie tot en met opening
Klik hier om naar de foto’s van het biobased demohuis mHome te gaan

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren