#hetbosvandetoekomst

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_cta_button2 h2=”Een kurkeik voor 5 jaar in huis; doe mee met #hetbosvandetoekomst!” h4=”Je kunt al vanaf €10,- een kurkeikje adopteren” style=”rounded” txt_align=”left” title=”Tekst op de knop” btn_style=”rounded” color=”blue” size=”md” position=”right”]

Ga direct naar het contactformulier en vraag je kurkeik meteen aan!

Kurkeik in 5liter pot met bamboe voor €10,-
De kurkeik is een groenblijvende boom en al vanaf €10,- verkrijgbaar

De Quercus Suber (kurkeik) was in verschillende prijsklasse te adopteren

De eerste 500 jonge kurkeiken zijn inmiddels geadopteerd en daarmee is het begin gemaakt!

Om te starten was er de keuze uit 3 generaties kurkeiken met verschillende pot-maten. Van een klein exemplaar welke je nog zult moeten overpotten tot aan een wat grotere kurkeik welke al in een formaat pot zit welke geschikt is voor de komende 5 jaar.
Vanaf 2024 maken we het mogelijk om kurkeikels per 10 stuks te leveren voor €10,- excl verzendkosten. De herkomst is van de kurkeiken op het terrein in Portugal waar we zelf de eikels kunnen oogsten.

Het aanbod:

Generatie 7, (2024), open inschrijving/reservering voor 10 kurkeikels a € 10,- (oorsprong Coruche, Portugal) naar verwachting beschikbaar vanaf november 2024

Generatie 6, (2022), open inschrijving/reservering voor een zaailing in een 1literpot voor € 10,-

Generatie 5, (2021), in een 1-literpot voor € 12,50

Generatie 4, (2018), niet meer beschikbaar

Generatie 3, (2017), niet meer beschikbaar

Generatie 2, (2016), in een 11-literpot met bamboestok € 32,50

Generatie 1, (2014), in een 11-literpot met bamboestok € 37,50

Waarom?
Pro Suber heeft als doel om kurk, binnen de biobased en hernieuwbare materialen, als (isolatie)materiaal te promoten en daarmee de vraag naar kurk te vergroten.
Vanuit de beredenering dat er door een verhoogde vraag naar kurk meer kurkeiken nodig zijn in de toekomst is een van de doelstellingen van ‘Pro Suber’ om daadwerkelijk meer kurkeiken te plaatsen welke ons in de komende generaties van dit goede materiaal met veelzijdige eigenschappen en toepassingsmogelijkheden kan voorzien. Dit gebeurd onder het mom van #hetbosvandetoekomst.

Wat is de bedoeling?
Dat de kurkeik over een jaar of 5 weer ter beschikking wordt gesteld; waarmee de kurkeik in een gebied komt te staan waar deze optimaal kan gedijen/tot recht komt en de toekomstige generaties gaat voorzien van kurk. Vanwege het transport zal de kurkeik dus voor de periode van 5 jaar in een pot moeten worden gehouden. Wanneer je de kurkeik weer ter beschikking stelt ontvang je als dank weer twee jonge kurkeikjes terug, zo laten we het bos gezamenlijk groeien.

Hoe kan ik meedoen?
Koop een kurkeikje en werk mee aan #hetbosvandetoekomst. Geef de boom een naam en zorg voor een periode van 5 jaar dat het een sterke kurkeik wordt welke in de volle grond goed gaat gedijen! Wanneer je jouw kurkeik na 5 jaar ter beschikking stelt aan het toekomstige kurkeikenbos zal je daarvoor weer 2 jonge kurkeikjes ontvangen, zo laten we het toekomstige bos samen groeien.

Meedoen kan al vanaf €10,- per kurkeikje, moet je alleen nog wel even de naam bedenken en natuurlijk een bericht sturen aan hbvdt@prosuber.com met als onderwerp *kurkeikje verzorgen* met daarbij je gegevens zodat er contact met je kan worden opgenomen.

Hoe ver is #hetbosvandetoekomst op weg en waar kan ik de kurkeik in mijn buurt ophalen?
Voor de verspreiding van de kurkeikjes en het toekomstige bos wordt een map bijgehouden met de verblijfslocaties van de bomen en de ophaallocaties.

Bekijk hier de map met kurkeiken & de ophaallocaties.
161012_kurkeikinbeeld_hetbosvandetoekomst_prosuber
Pro Suber bomen in beeld. Bekijk de verspreiding van de kurkeiken en waar je jouw kurkeikje kunt ophalen!

Ook jouw kurkeik op de map met Pro Suber bomen en zorgen voor het toekomstige kurkeikenbos? Stuur een bericht via hbvdt@prosuber.com met als

onderwerp *kurkeikje verzorgen* en denk alvast na over een leuke naam!

Naar de contactpagina en MEEDOEN!