“Corky” vanmiddag naar Ruurlo

“Corky” vanmiddag naar Ruurlo

Al geruime tijd staat er een kurkeikje (Corky / #00078) klaar om voor de komende periode verzorgt te worden in Ruurlo. Vanmiddag is het dan zo ver en zal ook deze kurkboom met nieuwe jonge blaadjes een tijdelijke stek krijgen in het oosten van het land! Corky is het voorbeeld dat je ook een boompje kunt reserveren.

 

Verzorging (nuttige informatie voor alle mensen die al een kurkeik voor #hetbosvandetoekomst verzorgen)

Zet de boom bij voorkeur buiten op een zonnige plaats, pas als er flinke ‘min-temperaturen’ voor een langere periode zijn zal de boom naar een beschutte plaats of naar binnen moeten. Op deze manier kan de boom water krijgen door de regen en dit vinden over het algemeen alle planten toch het lekkerst.

Op dit moment is het van belang om de boom goed water te geven want momenteel zit deze in een groeispurt. Een kleine tip wanneer je geen regenwater hebt en/of je boom gezellig binnen hebt staan, tap het water in de gieter en laat deze bij voorkeur al een dag of twee staan voordat je bewaterd.

Je kunt vooral aan de nieuwe jonge blaadjes goed en tijdig zien of de boom voldoende water heeft, als deze hangen is het zeker tijd om in actie te komen en moet je bovenstaande verhaal over “het water 2 dagen laten rusten” maar vergeten! Je zult zien dat binnen een dag het jonge blad er weer sterk bij staat.

Mocht je tussentijds een vraag hebben rondom de kurkeik en de verzorging weet een ieder me te bereiken!

 

Meedoen! Nog tijdelijk maar €10,- per kurkeikje

Doe jij nog niet mee aan #hetbosvandetoekomst, en wil jij ook graag voor een kurkeikje zorgen lees dan hier meer over het initiatief en zie ook de map met kurkeiken om te zien waar de kurkeiken voor het bos van de toekomst al staan!

 

Volg via je favoriete social media

Blijf op je eigen manier op de hoogte rondom het bos van de toekomst en alle zaken rondom (geëxpandeerde) kurk (isolatie)

Volgen op Instagram

Volgen op Google+

Volgen op Linked-in

Volgen op Pinterest

Volgen op Twitter

Volgen op Facebook

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>