Kurk isolatie

Kurk isolatie

Isoleren met kurk. Wat een prachtige mogelijkheid is dat. Het uit de natuur verkregen product heeft verschillende eigenschappen die zorgen voor een zeer goede isolatie. Zeker geëxpandeerde kurk is een perfect materiaal om mee te isoleren. Kenmerkend zijn de dampopen en sterk vochtregulerende eigenschappen van kurk. Goed idee dus, kurk isolatie.

Kurk isolatie

Thermische isolatie en een akoestische verbetering

Kurk isolatie wordt vooral gebruikt voor thermische isolatie en dit zorgt steeds voor een sterke akoestische verbetering. Kurk isolatie is ook al perfect voor decoratieve accentwanden en kurkgevels. Het is eveneens een ideale oplossing voor het reduceren van zogenaamde hittestress in gebouwen.

Kurk isolatie geldt ondertussen als een perfecte oplossing

Kurk isolatie in de vorm van isoleren met geëxpandeerde kurkplaten is al helemaal een perfecte oplossing. Deze kurkplaten van Pro Suber isoleren op zeer goede wijze. De isolatiekurk kurk is waterbestendig en tevens ecologisch verantwoord. Geëxpandeerde kurkplaten en dus kurk isolatie is geheel ecologische isolatie. De isolerende eigenschappen worden door Pro Suber omschreven als zeer goed en het materiaal is ook nog eens volledig te recyclen.

Prima bestand tegen ongedierte en chemicaliën

De kurk isolatie is ook nog eens prima bestand tegen ongedierte en tegen chemicaliën. Nog een ander voordeel is dat de kurkplaten bijzonder gemakkelijk te monteren zijn. Kies je voor geëxpandeerde kurk isolatie dan kun je dit prima gebruiken voor thermische en akoestische isolatie. Je kunt het toepassen op wanden en plafonds. Deze wijze van kurk isolatie is overigens ook goed buiten te gebruiken. Je kunt dus ook prima daken en gevels bekleden met dit zeer veelzijdige product.

We willen het besef vergroten en wijzen op de voordelen van kurk isolatie

Vanuit Pro Suber willen we de markt in Nederland informeren over de verschillende toepassingsmogelijkheden van geëxpandeerde kurk als isolatie in de bouw. Pro Suber wil het besef vergroten van wat de vele voordelen zijn van zogenaamde hernieuwbare materialen zoals kurk daar een mooi voorbeeld van is. In dat kader vooral naar gebruikers, bewoners en vastgoedbezitters en wijst, die vooral op de winst voor de lokale economieën en de positieve impact op natuur en milieu wijzen. Het isoleren met kurk is dus echt een aanrader. Het materiaal biedt nogal wat voordelen terwijl Pro Suber je ook graag wijst op de voordelen die het biedt voor het milieu en zeker ook de natuur. Zeker als je zoekt naar thermische akoestische akoestiek is er geen beter isolatiemateriaal beschikbaar dan kurk.