Woonboot van het jaar verkiezing: project Leiden met kurkgevel genomineerd!

Kurkgevel project Leiden als één van de genomineerden

Waterwoningen doen al lang niet meer onder voor vrijstaande villa’s op de wal. Daarom organiseert waterwoonplatform VLOT sinds 2014 de Woonboot van het Jaar-verkiezing. Ze laten zien hoe mooi en divers wonen op het water is. 
Inmiddels zijn er 3 genomineerden waaronder ook “Woonark Mans” welke een kurken mantel heeft als gevelafwerking.


Kurk in Woonark Mans

De CLT houtconstructie is uitsluitend bekleed met kurk: een isolatielaag van geëxpandeerde kurk met een lage dichtheid (PS-Q1) , en een buitenlaag van geëxpandeerde kurk met een hoge dichtheid (PS-Q4), verbonden door twee kurk-kalk-mortellagen. Daardoor ontstonden gevels die ademen, met een gezond en comfortabel binnenklimaat als resultaat. De gebruikte geëxpandeerde kurk is een puur plantaardig materiaal met een unieke ecologische oorsprong, waardoor de boot een uitzonderlijk lage ecologische voetafdruk heeft. Daarnaast is kurk een dankbaar materiaal om digitaal te bewerken, zo zijn alle kurkmodules computergestuurd gefreesd, wat resulteerde in elegante kozijn- en elementaansluitingen.

Ontwerp en bouw

Onder leiding van de opdrachtgevers Aarnoud Monster en Nienke Middelweerd is dit project tot stand gekomen door Caspar Kienjet, Architect Studio RAPSummum EngineeringHercules. Vanuit Pro Suber® hebben we de bijdrage mogen leveren aan dit project met de kennis en kunde rondom deze oplossing met kurk, waarbij we ook in de gevraagde materialen hebben mogen voorzien

Foto’s
Riccardo De Vecchi

Stem op jouw favoriete woonboot van het jaar

Uiteraard vinden wij ‘Woonark Mans’ de topper van dit jaar, maar het staat ook tussen 2 andere prachtige waterwoningen. Dus bekijk de deelnemers en breng jouw stem uit op je favoriet!


Meer weten over de vlot. verkiezing woonboot van het jaar, kijk dan op de site www.woonbootvanhetjaar.nl